Opbrengst € 13.500 voor Support CSA Trust

Motary 2017, een geslaagde motortoertocht voor een goed doel

Afgelopen zaterdag 10 juni is alweer de 26e editie van de Motary gereden, georganiseerd door de Veluwse Motor Tour Club (VMTC) en de Rotary Club Ermelo-Putten namens de Stichting VMTC-Rotary.

Zo’n 630 motorrijders genoten onder prima weercondities van een prachtige tocht door het Nederlandse landschap. Deze keer ging de tocht door Zuid Holland en Noord Brabant: via Nijkerk naar Baarn, de Lage Vuursche langs de Vecht door het groene hart naar Harmelen en vervolgens Oudewater. Na de koffiestop ging de tocht verder over de Lekdijk, daarna door de Alblasserwaard, via Dordrecht op weg naar de middagstop in Oud-Beijerland. Na een heerlijke BBQ vervolgde de route over de Haringvlietbrug naar Noord Brabant en zelfs door een klein stukje België. Na een ijsstop in Sprundel staken we nog de rivieren de Amer en de Merwede over op weg naar Leerdam voor de theestop. Voor de laatste etappe ging de tocht mooi binnendoor o.a. via de Lekdijk naar Putten voor de traditionele eindstop, waar de uitsmijters stonden te wachten en een mooie foto van de motorrijders onderweg werden uitgedeeld. De reacties van de deelnemers waren zeer positief op deze prachtige tocht met uitstekende verzorging.

De opbrengst van deze geslaagde motortoertocht was dit jaar maar liefst € 13.500,- Door de voorzitters van de Stichting VMTC-Rotary, de VMTC en Rotary werd de cheque overhandigd aan vertegenwoordigers van de Stichting Support CSA Trust.

Deze stichting financiert onderwijs aan de allerarmste en kansloze kinderen in de leeftijd van 5 tot 15 jaar in vele dorpen rondom Palamaner (India). Met de opbrengst van de Motary krijgen de kinderen schooluniformen, boeken en intensieve huiswerkbegeleiding om hun leerprestaties te verbeteren en daarmee de kans op een (betere) toekomst.

Op de website www.motary.nl staan komende week foto-impressies van deze prachtige motortourtocht voor een goed doel.