Goede doel

Het goede doel voor de Motary 2018 is Friends Indeed.

In India leven ongeveer 300 miljoen kinderen in een gezin met een inkomen van minder dan 1 dollar per dag. Van deze kinderen gaat een groot gedeelte niet naar school, heeft onvoldoende te eten, heeft een beperking, heeft HIV of heeft geen dak boven het hoofd.

Dit goede doel is aangebracht door leerlingen van het Corlaer College in Nijkerk. Zij schrijven hier het volgende over.

Wij zijn een team van 13 leerlingen en 2 coaches en gaan dit jaar een goed doel helpen door zoveel mogelijk geld voor ze in te zamelen. Wij zijn leerlingen van het Corlaer College Nijkerk en komen van alle soorten niveaus. Wat wij doen heet expeditie onderwijs. Wij leren het hele jaar hoe we bedrijven moeten benaderen, mails moeten schrijven en presentaties geven. Naast deze vaardigheden leren we ook samen te werken. Terwijl we heel veel aan het leren zijn steunen we een goed doel.

Als goede doel helpen wij Friends Indeed. Dit is een goed doel die in een deel van India (dicht bij Visakhapatnam) aan het helpen is om daar de leefomstandigheden te verbeteren. Zij hebben al voor verschillende dingen gezorgd, denk hierbij aan waterpompen, riolen en scholen. Hun grootste project is de Campus. Dit is een grote school waar 150 kinderen die niet naar school kunnen worden opgeleid voor een succesvolle toekomst.

Wij vinden dit zo’n goed doel dat wij ze dit jaar gaan helpen.  Wij hebben de opdracht gekregen om zoveel mogelijk geld op te halen voor orthopedische hulpmiddelen en een moestuin. De ortopedische hulpmiddelen zijn voor de 16 visserswijken om de campus heen. In deze wijken hebben ze eigenlijk niks op een waterpomp na. Ze leven in kleine hutjes en er zijn geen goede medicijnen. De kinderen kunnen niet naar school omdat het te veel geld kost en omdat het meestal veel te ver weg is. Heel veel kinderen hier hebben een afwijking. Ze missen bijvoorbeeld een been of kunnen niet goed zien en horen.

Hierdoor hebben veel kinderen in dit gebied geen hoop op een goede toekomst. Wij willen deze kinderen gaan helpen door ze orthopedische hulpmiddelen te geven en ze leren om er mee om te gaan. We hopen dat ze hierdoor weer naar school kunnen of kunnen werken zodat ze een kans hebben op een goede toekomst.

Naast het geven van orthopedische hulpmiddelen willen we ook een moestuin gaan aanleggen op de campus zodat de mensen er zelf een groot deel van hun voedsel kunnen verbouwen.