Goede doel

Het goede doel voor de Motary 2020 is stichting Care4thekids. 

Het bestuur van de Stichting VMTC-Rotary heeft besloten de opbrengst van de 29e Motary op 13 juni 2020 te doneren aan stichting Care4thekids voor een tweetal projecten.

  1. The center of Rehabiliation and Support for handicapped Children.
    Het center is een sociaal-medisch dagcentrum voor kinderen, in de leeftijd van 4 tot ongeveer 13 jaar, met een fysieke en/of verstandelijke beperking en voor kinderen die ondervoed zijn. Care4thekids heeft een basaal onderwijs programma opgezet, zodat de kinderen (ook met een beperking) zich verder kunnen ontwikkelen. Dit leidt tot goede resultaten. Daarnaast biedt de stichting voor een groep ernstig meervoudig beperkte kinderen ontwikkelingsactiviteiten en hulpmiddelen aan, zodat zij plezier kunnen beleven en op ontspannen manier kunnen zitten.  
  2. Cu Chi Free Education
    Dit project heeft als doel dat het weeshuis zelfvoorzienend en zelfredzaam wordt en dat de kinderen in plaats van halve dagen, hele dagen naar school kunnen. De kinderen in het weeshuis gaan dagelijks een voedzame maaltijd op school ontvangen in samenwerking met de lokale bevolking. Zodat niet alleen de kinderen eten hebben, maar de lokale bevolking een extra centje kan bijverdienen. Daarnaast worden moestuinen verbeterd en aangelegd om het weeshuis zelfvoorzienend te maken en lesprogramma’s te maken, zodat mensen tuinman of tuinvrouw kunnen worden.

De stichting Care4thekids kenmerkt zich door intensieve, liefdevolle begeleiding van kinderen, goede zorg en scholing. 

Het goede doel is aangedragen door het Expeditieteam Azië van het Corlaer College 2019/2020 . Dit team bestaat uit 13 leerlingen van 14 jaar die in leerjaar 3 zitten van Kader tot Atheneum. 

https://www.care4thekids.nl/