De 29e Motary staat gepland voor 13 juni 2020.

Zet de datum alvast in je agenda.
In maart ontvang je de uitnodigingsmail voor de inschrijving.

Wil je nog even in de Motary-sfeer blijven? Bekijk dan onze  Facebookpagina en deel met ons de napret. Tijdens het evenement en ook  de komende dagen zullen wij nog leuke, mooie en sportieve momenten blijven delen. Deel ook vooral jouw momenten met ons. Zo kunnen wij ook  van jouw belevenissen genieten.

Opbrengst Motary – motortourtocht voor een goed doel – € 15.000,-

Frans Wientjes van Bio Vakantieoord is blij met de cheque van € 15.000,- die hij op 25 mei ontving uit handen van de voorzitters van de Stichting VMTC-Rotary, Veluwse Motor Toer Club en Rotary afdeling Ermelo-Putten. Deze opbrengst kwam tot stand dankzij de inschrijfgelden en vele sponsors, die wij nogmaals danken voor hun bijdrage. De vreugde werd nog verhoogd doordat de opbrengst door de NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) is verhoogd met 50%, waardoor er uiteindelijk € 22.500,- naar het goede doel gaat. Het Bio Vakantieoord geeft gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind de kans om met elkaar een betaalbare vakantie te vieren op een park met aangepaste vakantiebungalows en toegespitste voorzieningen en activiteiten. Een aantal hulpmiddelen in de bungalows is verouderd en aan vervanging toe. De opbrengst wordt gebruikt voor de aanschaf van douchebad-wagens, een actieve lift en hoog-laag verzorgingsbedden.

De bijna 600 deelnemers aan deze geheel verzorgde motortocht en de ruim 100 vrijwilligers van de Rotary Ermelo-Putten en de Veluwse Motor Tour Club genoten niet minder. De tocht van Putten naar Oost-Nederland en een stukje Duitsland was wederom prachtig met o.a. stops bij de Marechaussee in Zevenaar, Agravit in Dorsten (Duitsland), NEDCON in Doetinchem en de finish in Putten.

Namens de organisatie bedanken wij graag iedereen voor zijn of haar deelname.

Opbrengst Friends Indeed € 18.000,00 in verband met toekenning van een zgn. Grant door de Rotary Foundation

Eerder lieten we al weten dat de opbrengst voor het goede doel in 2018 uiteindelijk is uitgekomen op € 13.000,00. Inmiddels is bekend geworden dat de Rotary Foundation een grant van € 5.000,00 heeft toegekend aan het door de Rotary Ermelo-Putten ingediende project van Friends Indeed.

De overhandiging vond plaats op 19 maart aan een delegatie van het Corlaer College overhandigd ten behoeve van Friends Indeed. Op deze avond legde Friends Indeed verantwoording af aan het bestuur van de Stichting VMTC-Rotary en de vrijwilligers van Rotary Ermelo-Putten en de Veluwse Motor Toer Club over de besteding van de ontvangen bijdrage. Ook werden de vrijwilligers door de vertegenwoordigers van het BIO-Vakantieoord over het goede doel voor 2019. 

Met de bijdrage van de Grant komt de totale bijdrage aan Friends Indeed op € 18.000,00. Een fantastisch resultaat dat goed besteed wordt.

Het goede doel voor de Motary 2019 is Bio Vakantieoord, onderdeel van Stichting Bio Kinderrevalidatie. 

Lees verder.

De 28e Motary staat gepland voor 25 mei 2019.

Omdat het gebruikelijke tijdstip (2e zaterdag van juni) komend jaar samenvalt met het Pinksterweekend, heeft de organisatie besloten het evenement 2 weken eerder te houden.

Zet de datum alvast in je agenda. In februari/maart ontvang je de uitnodigingsmail voor de inschrijving.

Nu alle inkomsten en uitgaven helder zijn, komt de opbrengst uit op € 13.000,00 in plaats van € 11.500,00 voor Friends Indeed. 

Alle deelnemers, sponsoren en vrijwilligers ontzettend bedankt. 

Hiermee kunnen vele kinderen in Zuid-India met een beperking op weg geholpen worden naar een betere toekomst.

Trekkinguitslag Motary verloting: het winnende lot is 002112.

De winnaar kan zich melden via een email naar contact@motary.nl onder vermelding van zijn/haar gegevens (naam, adres, woonplaats en telefoonnummer met een scan/foto van het winnende lot).

Van harte gelukgewenst en veel plezier van je weekend elektrisch motorrijden op een door Electric Motorcycles Nederland ter beschikking gestelde elektrische motorfiets (t.w.v. €300,00).

De trekking werd op 12 juni 2018 onder verantwoordelijkheid van Notariskantoor Pot & Koekoek te Ermelo verricht. Er zijn 989 loten verkocht. De volledige opbrengst komt ten goede aan Stichting Friends Indeed.

  • Tekst: Tonny van der Spoel
  • Foto’s: Boezerooy sportfotografie

Tijdens de afgelopen Motary viel mij de eer te beurt om de route met een elektrisch aangedreven motorfiets te rijden. Omdat veel deelnemers benieuwd zijn naar de bevindingen, alvast een tipje van de sluier. 

De Motary is een rit van de grote getallen. Denk maar aan het aantal deelnemers, de koffie, broodjes en het aantal eieren voor de traditionele uitsmijter. Maar ook in het aantal afgelegde kilometers door de pakweg 600 motorfietsen. We denken daar niet altijd bij na, maar er wordt ook de nodige CO2 uitgestoten. In de autowereld heeft de (semi) elektrische aandrijving al lang zijn intrede gedaan. Maar ook de motorwereld zit niet stil in het beperken van uitstoot en alternatieve mogelijkheden.  Daarom heeft de organisatie van de Motary het bedrijf Electric Motorcycles Nederland uitgenodigd om de deelnemers eens kennis te laten maken met dergelijke motorfietsen.

Twee motoren waren beschikbaar voor de schrijvende pers. MotoPlus pakte de handschoen op en redacteur Wout Dusseldorp en ondergetekende, reden de route met twee Energica motoren, te weten de Eva en de Esseesse9. Dat kostte wel de nodige voorbereiding met betrekking tot het laden op de diverse stops,  maar het is gelukt. Beide voertuigen zijn strak ogende, mooi afgewerkte en makkelijk rijdbare motoren. De rijeigenschappen zijn goed maar bij langzaam rijden voelen ze wat zwaar aan. De zitpositie is prettig en het dashboard informatief. Met een snellader is de accu binnen een half uur weer vol. Snelladen is in Nederland in het algemeen geen probleem meer, maar soms moet je er even voor omrijden.  Bij het rijden van een toertocht moet een actieradius van zo’n 150 km mogelijk zijn. Dat beginnen al serieuze afstanden te worden, waardoor in de toekomst de elektromotor meer terrein kan gaan winnen.

Rijden met de Energica vergt wel enige gewenning, want als de motor eenmaal is geactiveerd, wil hij maar al te graag van zijn plek. Dat is ook de reden dat er een beveiliging is ingebouwd, waardoor de rem eerst moet worden ingetrokken om de elektromotor wakker te schudden. Als dat is gebeurd, kun je je maar beter schrap zetten. Door het liniaire koppel kunnen ze schrikbarend snel zijn.  De begrenzing ligt dan ook bij maar liefst 200 km/u. Wil je even rustig aan doen, dan switch je van Sport- naar Eco-mode. Niet alleen kom je dan verder met een volle batterij, ook merk je hoe ontspannend een elektrische motorfiets kan zijn; rustig toeren over ‘s-Heeren wegen, zonder al te veel herrie om je heen. Maar het is beslist een misverstand dat je helemaal niets hoort. Het geluid deed mij denken aan het spelen met een op afstand bestuurbaar autootje. Die  hoogtonige zoem bij acceleratie geeft wel een behoorlijke kick. De Energica’s hebben geen koppeling en versnellingen. Alles wordt bediend door het ride-by-wire systeem, waarmee je als berijder de mate van het acceleratie en de-acceleratie bepaalt. Met een voelbare tussenstand in de gashandel is het mogelijk maximaal uit te laten rollen. Bij verder sluiten van de gashandel wordt de (instelbare) motorrem ge-activeerd en de opgewekte energie teruggewonnen.

Lees binnenkort het hele verhaal in MotoPlus. 

Tonny van der Spoel

De coördinatoren en leerlingen van het Corlaer College zijn blij met de cheque van € 11.500,00 die zij ontvingen voor hun project Friends Indeed.

Hiermee kunnen zij kansarme kinderen met een beperking in Oost-India helpen met orthopedische en andere hulpmiddelen, zodat zij naar school kunnen en daarmee een betere toekomst krijgen.

De ruim 600 deelnemers aan deze geheel verzorgde motortocht en de ruim 100 vrijwilligers van de Rotary Ermelo-Putten en de Veluwse Motor Tour Club met ondersteuning van de leerlingen van het Corlaer College genoten niet minder.

De tocht naar Oost-Nederland en een stukje Duitsland was wederom prachtig. Leuke bijkomstigheid was dat we dit keer ook te gast waren bij het Biobos Vakantieoord in Arnhem. In dit vakantieoord kunnen álle kinderen, met of zonder handicap, samen met hun ouders of verzorgers genieten van een onbezorgde vakantie. Er waren mooie ontmoetingen tussen motorrijders, vrijwilligers en de vakantiegasten. De speciaal geprepareerde menwagen met paard die in 2015 door de deelnemers bijeen werd gereden had een prominente plek. In verband met de hitte was er dit keer een roze paard voorgezet.

Namens de organisatie bedanken wij graag iedereen voor hun deelname.