Datum Motary 2019 bekend

De 28e Motary staat gepland voor 25 mei 2019.

Omdat het gebruikelijke tijdstip (2e zaterdag van juni) komend jaar samenvalt met het Pinksterweekend, heeft de organisatie besloten het evenement 2 weken eerder te houden.

Zet de datum alvast in je agenda. In februari/maart ontvang je de uitnodigingsmail voor de inschrijving.

Update opbrengst Motary 2018

Nu alle inkomsten en uitgaven helder zijn, komt de opbrengst uit op € 13.000,00 in plaats van € 11.500,00 voor Friends Indeed. 

Alle deelnemers, sponsoren en vrijwilligers ontzettend bedankt. 

Hiermee kunnen vele kinderen in Zuid-India met een beperking op weg geholpen worden naar een betere toekomst.

Trekkinguitslag Motary verloting

Trekkinguitslag Motary verloting: het winnende lot is 002112.

De winnaar kan zich melden via een email naar contact@motary.nl onder vermelding van zijn/haar gegevens (naam, adres, woonplaats en telefoonnummer met een scan/foto van het winnende lot).

Van harte gelukgewenst en veel plezier van je weekend elektrisch motorrijden op een door Electric Motorcycles Nederland ter beschikking gestelde elektrische motorfiets (t.w.v. €300,00).

De trekking werd op 12 juni 2018 onder verantwoordelijkheid van Notariskantoor Pot & Koekoek te Ermelo verricht. Er zijn 989 loten verkocht. De volledige opbrengst komt ten goede aan Stichting Friends Indeed.

De Motary elektrisch rijden

  • Tekst: Tonny van der Spoel
  • Foto’s: Boezerooy sportfotografie

Tijdens de afgelopen Motary viel mij de eer te beurt om de route met een elektrisch aangedreven motorfiets te rijden. Omdat veel deelnemers benieuwd zijn naar de bevindingen, alvast een tipje van de sluier. 

De Motary is een rit van de grote getallen. Denk maar aan het aantal deelnemers, de koffie, broodjes en het aantal eieren voor de traditionele uitsmijter. Maar ook in het aantal afgelegde kilometers door de pakweg 600 motorfietsen. We denken daar niet altijd bij na, maar er wordt ook de nodige CO2 uitgestoten. In de autowereld heeft de (semi) elektrische aandrijving al lang zijn intrede gedaan. Maar ook de motorwereld zit niet stil in het beperken van uitstoot en alternatieve mogelijkheden.  Daarom heeft de organisatie van de Motary het bedrijf Electric Motorcycles Nederland uitgenodigd om de deelnemers eens kennis te laten maken met dergelijke motorfietsen.

Twee motoren waren beschikbaar voor de schrijvende pers. MotoPlus pakte de handschoen op en redacteur Wout Dusseldorp en ondergetekende, reden de route met twee Energica motoren, te weten de Eva en de Esseesse9. Dat kostte wel de nodige voorbereiding met betrekking tot het laden op de diverse stops,  maar het is gelukt. Beide voertuigen zijn strak ogende, mooi afgewerkte en makkelijk rijdbare motoren. De rijeigenschappen zijn goed maar bij langzaam rijden voelen ze wat zwaar aan. De zitpositie is prettig en het dashboard informatief. Met een snellader is de accu binnen een half uur weer vol. Snelladen is in Nederland in het algemeen geen probleem meer, maar soms moet je er even voor omrijden.  Bij het rijden van een toertocht moet een actieradius van zo’n 150 km mogelijk zijn. Dat beginnen al serieuze afstanden te worden, waardoor in de toekomst de elektromotor meer terrein kan gaan winnen.

Rijden met de Energica vergt wel enige gewenning, want als de motor eenmaal is geactiveerd, wil hij maar al te graag van zijn plek. Dat is ook de reden dat er een beveiliging is ingebouwd, waardoor de rem eerst moet worden ingetrokken om de elektromotor wakker te schudden. Als dat is gebeurd, kun je je maar beter schrap zetten. Door het liniaire koppel kunnen ze schrikbarend snel zijn.  De begrenzing ligt dan ook bij maar liefst 200 km/u. Wil je even rustig aan doen, dan switch je van Sport- naar Eco-mode. Niet alleen kom je dan verder met een volle batterij, ook merk je hoe ontspannend een elektrische motorfiets kan zijn; rustig toeren over ‘s-Heeren wegen, zonder al te veel herrie om je heen. Maar het is beslist een misverstand dat je helemaal niets hoort. Het geluid deed mij denken aan het spelen met een op afstand bestuurbaar autootje. Die  hoogtonige zoem bij acceleratie geeft wel een behoorlijke kick. De Energica’s hebben geen koppeling en versnellingen. Alles wordt bediend door het ride-by-wire systeem, waarmee je als berijder de mate van het acceleratie en de-acceleratie bepaalt. Met een voelbare tussenstand in de gashandel is het mogelijk maximaal uit te laten rollen. Bij verder sluiten van de gashandel wordt de (instelbare) motorrem ge-activeerd en de opgewekte energie teruggewonnen.

Lees binnenkort het hele verhaal in MotoPlus. 

Tonny van der Spoel

27e Motary brengt € 11.500 op

De coördinatoren en leerlingen van het Corlaer College zijn blij met de cheque van € 11.500,00 die zij ontvingen voor hun project Friends Indeed.

Hiermee kunnen zij kansarme kinderen met een beperking in Oost-India helpen met orthopedische en andere hulpmiddelen, zodat zij naar school kunnen en daarmee een betere toekomst krijgen.

De ruim 600 deelnemers aan deze geheel verzorgde motortocht en de ruim 100 vrijwilligers van de Rotary Ermelo-Putten en de Veluwse Motor Tour Club met ondersteuning van de leerlingen van het Corlaer College genoten niet minder.

De tocht naar Oost-Nederland en een stukje Duitsland was wederom prachtig. Leuke bijkomstigheid was dat we dit keer ook te gast waren bij het Biobos Vakantieoord in Arnhem. In dit vakantieoord kunnen álle kinderen, met of zonder handicap, samen met hun ouders of verzorgers genieten van een onbezorgde vakantie. Er waren mooie ontmoetingen tussen motorrijders, vrijwilligers en de vakantiegasten. De speciaal geprepareerde menwagen met paard die in 2015 door de deelnemers bijeen werd gereden had een prominente plek. In verband met de hitte was er dit keer een roze paard voorgezet.

Namens de organisatie bedanken wij graag iedereen voor hun deelname.

Motary 2018, voorinschrijving geopend

Zaterdag 9 juni gaat al weer de 27e Motary van start! De Veluwse Motor Tour Club (VMTC) en de Rotary Club Ermelo-Putten organiseren deze namens de Stichting VMTC-Rotary.

De Motary start op het Kerkplein in Putten en eindigt bij de Gemeentewerf/Arjan Brouwer Motor Trading in Putten. Er is een mooie route uitgezet van ruim 400 kilometer. Deze gaat dit jaar naar het oosten. Met de inzet van zo’n 100 enthousiaste vrijwilligers, een uitstekende catering (laat je broodjes maar thuis!) en bijzonder mooie route wordt het weer een rit om te onthouden! Kijk voor een mooie video-impressie op de site www.motary.nl

Zoals alle jaren wordt er gereden voor een goed doel. Vorig jaar was dit Stichting Support CSA Trust uit Ermelo en is er maar liefst € 13.500,- bij elkaar gereden! Dit jaar is de keuze gevallen op Friends Indeed: een thuis, een school en een toekomst. Het gaat om een project ingebracht door leerlingen van het Corlaer College in Nijkerk, ter ondersteuning van de bevolking in de omgeving van de vissersplaats Visakhapatam in het oosten van India. De nadruk ligt op ondersteuning van kinderen met een beperking. Grootste doel voor komend jaar is om de kinderen te voorzien van orthopedische- en andere hulpmiddelen (gehoortoestellen, brillen, rolstoelen) waardoor ze naar school kunnen gaan en daarmee hun slechte leefomstandigheden kunnen verbeteren. Wil je meer weten? Kijk even op de site: http://friendsindeed.nl

Volgens traditie ontvangen alle ingeschreven deelnemers bij de start koffie en broodjes en onderweg koffie, een warme maaltijd, thee en een ijsje. De in de loop der jaren ontwikkelde formule van deze goed georganiseerde motortoerdag met een opbrengst voor een goed doel is populair. De grote deelname bewijst dat ieder jaar opnieuw. Natuurlijk wordt er ook nu weer een leuke herinnering aan de deelnemers van dit evenement uitgereikt.

De voorinschrijving is gestart op 1 maart en sluit 31 mei 2018. Voorinschrijven is goedkoper dan inschrijving bij de start en biedt bovendien het voordeel dat men de route enige dagen van te voren ontvangt, op de dag zelf vanaf 8.00 uur de nodige papieren kan afhalen bij de startlocatie en om 08.30 uur kan gaan rijden. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de site van www.motary.nl. De route is naast het papieren roadbook ook beschikbaar op GPS.

Graag tot ziens op zaterdag 9 juni 2018! Like ons op Facebook!

Voorbereidingen 2018 in volle gang

Er wordt al weer flink aan de weg getimmerd om motorrijders te attenderen op het bijzondere concept: een hele dag rijden voor een leuke prijs, all-inclusive met weer veel blije kindergezichten. 

Zie ook het bericht op Rotary Helpt.

Opbrengst € 13.500 voor Support CSA Trust

Motary 2017, een geslaagde motortoertocht voor een goed doel

Afgelopen zaterdag 10 juni is alweer de 26e editie van de Motary gereden, georganiseerd door de Veluwse Motor Tour Club (VMTC) en de Rotary Club Ermelo-Putten namens de Stichting VMTC-Rotary.

Zo’n 630 motorrijders genoten onder prima weercondities van een prachtige tocht door het Nederlandse landschap. Deze keer ging de tocht door Zuid Holland en Noord Brabant: via Nijkerk naar Baarn, de Lage Vuursche langs de Vecht door het groene hart naar Harmelen en vervolgens Oudewater. Na de koffiestop ging de tocht verder over de Lekdijk, daarna door de Alblasserwaard, via Dordrecht op weg naar de middagstop in Oud-Beijerland. Na een heerlijke BBQ vervolgde de route over de Haringvlietbrug naar Noord Brabant en zelfs door een klein stukje België. Na een ijsstop in Sprundel staken we nog de rivieren de Amer en de Merwede over op weg naar Leerdam voor de theestop. Voor de laatste etappe ging de tocht mooi binnendoor o.a. via de Lekdijk naar Putten voor de traditionele eindstop, waar de uitsmijters stonden te wachten en een mooie foto van de motorrijders onderweg werden uitgedeeld. De reacties van de deelnemers waren zeer positief op deze prachtige tocht met uitstekende verzorging.

De opbrengst van deze geslaagde motortoertocht was dit jaar maar liefst € 13.500,- Door de voorzitters van de Stichting VMTC-Rotary, de VMTC en Rotary werd de cheque overhandigd aan vertegenwoordigers van de Stichting Support CSA Trust.

Deze stichting financiert onderwijs aan de allerarmste en kansloze kinderen in de leeftijd van 5 tot 15 jaar in vele dorpen rondom Palamaner (India). Met de opbrengst van de Motary krijgen de kinderen schooluniformen, boeken en intensieve huiswerkbegeleiding om hun leerprestaties te verbeteren en daarmee de kans op een (betere) toekomst.

Op de website www.motary.nl staan komende week foto-impressies van deze prachtige motortourtocht voor een goed doel.

Voorinschrijving Motary gestart!

Zaterdag 10 juni gaat al weer de 26e Motary van start! De Veluwse Motor Tour Club (VMTC) en de Rotary Club Ermelo-Putten organiseren deze namens de Stichting VMTC-Rotary.

Meld je nú aan!

De Motary start als vanouds op het Kerkplein in Putten en eindigt bij Arjan Brouwer Motor Trading in Putten. Er is een mooie route uitgezet van 450 kilometer. Waar  de route heen gaat is een verrassing! We kunnen al wel verklappen, dat deze naar het zuidwesten gaat. Lees meer ›

Goed doel 2017 bekend

Zoals alle jaren wordt er weer gereden voor een goed doel. In 2017 wordt er gereden voor Stichting Support CSA Trust uit Ermelo. Lees verder…

Top