Warmdraaien voor VMTC-Motary

Op volle toeren

Ingestuurd bericht van Manege in ’t Biobos

Een fonkelnieuwe koets voor kinderen in een rolstoel. Zodat ook zij zonder probleem op pad kunnen met dit speciale rijtuig. Als passagier of met de teugels in de hand. Dat is de uitdaging voor de Veluwse Motor Tour Club en de Rotary Ermelo – Putten. Een honderden kilometers lange sponsortoertocht voor motoren effent het pad voor dit mooie doel. En de NSGK zorgt voor extra vaart.

VMTC-MotaryZaterdag 13 juni klinkt het startschot van de monstertocht. Alleen door de inzet van zoveel mogelijk toerrijders en hun sponsoren kan de 24-ste editie van de Motary een succes worden. Daarom nodigt de organisatie van de tocht ook liefhebbers buiten de motorclub van harte uit hun machines van stal te halen en de nodige support te organiseren. Want naast het startgeld van de deelnemers, vormen de donaties uit hun omgeving – familie, vrienden, werkgever – ook een belangrijke financiële injectie. Deelnemers en sponsoren mogen die bijdrage nu al met twee vermenigvuldigen. De Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) verdubbelt namelijk de totaalopbrengst van start en sponsorgelden. Het eerste succes is dus al binnen.

Aangepast park

Initiatiefnemer van het grote event is de Stichting VMTC-Motary: een samenwerkingsverband van de Veluwse Motor Tour Club en de Rotary Ermelo – Putten. Beide clubs steunen hiermee nationale en internationale projecten & organisaties die zich sterk maken voor het welzijn van zieke kinderen. Zoals de Manege in ’t Biobos van het Bio Vakantieoord: een volledig aangepast park voor kinderen met een (zware) beperking. Daarvoor is het geavanceerde paardenrijtuig bestemd. Een knap staaltje techniek zorgt er namelijk voor dat de zogenaamde knielwagen een buiging kan maken, zodat ook iemand in een rolstoel soepel de wagen op kan.

2015rijtuig2_180 2015rijtuig1_180

Niemand buitenspel

Bij de Manege in ’t Biobos kunnen kinderen en jongvolwassenen met een beperking therapeutisch paardrijden onder begeleiding van ervaren en betrokken instructeurs. Het is een onderdeel van het Bio Vakantieoord. In dit park in de bossen bij Arnhem komen jongens en meisjes met een handicap vakantie vieren. Samen met hun ouders, broertjes en zusjes. Of groep uit de instelling. Bungalows, binnen- en buitenattracties zijn voor elke bezoeker, met of zonder beperking, toegankelijk. Niemand staat buitenspel. Bio krijgt geen subsidie en is voor haar inzet volledig afhankelijk van donaties.